Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Dan škole 2024.

 

Svečanost uoči Dana Srednje škole Novska održana je u petak 17. svibnja u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska.

 

Uvodnim govorom i pozdravom ravnateljice Nikoline Fijačko Filipović započela je proslava Dana škole. Ravnateljica je pozdravila sve prisutne te naglasila uspjehe učenika i mentora na raznim natjecanjima kojima će biti uručene pohvalnice. U školi koja broji tek tristotinjak učenika, zaista se možemo pohvaliti velikim uspjesima. Na županijskim, državnim, međudržavnim natjecanjima redovito sudjelujemo, a kad se puno truda, rada i volje uloži, ni rezultati ne izostaju. Voditeljica programa Lucija Grdur tako je na pozornicu pozvala prvu grupu pohvaljenih, i to iz kategorije natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

Uslijedio je glazbeni broj kojega nam je izveo Noa Divić, učenik prvog razreda gimnazije, nakon čega smo predstavili i sljedeću grupu pohvaljenih. Tu su se našle vježbeničke tvrtke, čitateljski izazovi, kvizovi, ekoloških natječaja, svega pomalo. Ovaj put za glazbeni predah zadužen je bio Marin Lagundžija, učenik Glazbene škole u Novskoj i naš maturant gimnazije. Posljednja kategorija učenika i mentora koji su primili zahvalnice bile su iz kategorije sportskih natjecanja. Čestitke još jednom svima koji su pokazali da se i uz sve školske obveze može sudjelovati i na dodatnim aktivnostima i u tome biti uspješan. Ponekad nije lako naći motivaciju i vrijeme za sve ono što nas zanima, ali važna poruka svima nama jest to da će se svaki trud i angažman u nekom obliku isplatiti.

 

Poslastica za kraj programa svakako je bila adaptacija uvodnog dijela Brešanove Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja koju je pripremila profesorica Željka Pugelnik Vuković. U pomoć oko organizacije i postavljanja scene pristigli su Izabela Marenić, Kristina Marenić,  Lana Franković, Stefani Dlouhi i Laura Pezer. Glumačkog zadatka primili su se Ante Grdur, Ivano Vukelić, Noa Divić, Ivo Šarčević, Jakov Jugović, Lucijan Zednik, Domagoja Potočkog, Luka Čevizović, Melanija Tomasović i Anamarija Markić. Predstava je bila odlična, komična, dobro nas je nasmijala, a usput nas i podsjetila da uz onaj prosvjetni dio kojim se bavimo nikako ne smijemo zaboraviti ni onaj odgojni.

 

Pri samome kraju, okupljenima su se obratili Ivan Medarac, predsjednika Novljanskog akademskog društva, zamjenik gradonačelnice Siniša Kesić i zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije Ivanu Matanović te čestitali Dan škole. U prostoru galerije, druženje se nastavilo uz prigodni domjenak.

 

                                                                                                                                                                         Andrea Babić, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr