Select the search type
  • Site
  • Web
Search

OPĆA GIMNAZIJA

Trajanje obrazovanja: 4 godine

 

Opća gimnazija priprema učenike za nastavak obrazovanja u raznim visokoškolskim ustanovama. U gimnaziji su podjednako zastupljeni svi predmeti koji učenicima daju široko opće znanje i niz vještina iz svih područja. 

Gimnazijalci uče dva strana jezika kao obvezna, a odnedavno i treći, talijanski jezik, kao fakultativni. Naši gimnazijalci sudjeluju u brojnim natjecanjima u kojima postižu zavidne rezultate. Osim natjecanja, sudjeluju u brojnim izvannastavnim aktivnostima te humanitarnim akcijama. Svoje školovanje završavaju polaganjem državne mature. 

Od samih početaka provođenja državne mature, naši učenici postižu hvalevrijedne rezultate.

 

Opća gimnazija je četverogodišnja općeobrazovna škola u kojoj se učenici prvenstveno pripremaju za nastavak obrazovanja na nekoj od visokoškolskih ustanova. 

 

Obrazovanjem u općoj gimnaziji stječu se široka opća znanja i niz vještina (poput jezične, matematičke i informatičke pismenosti, vještine u komunikaciji te aktivno sudjelovanje u društvu, samostalno učenje i sl.).

 

Za upis u opću gimnaziju boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda te zaključne ocjene iz  navedenih predmeta koje su učenici ostvarili u 7. i 8. razredu: Hrvatski jezik, Matematika, prvi strani jezik, Povijest, Geografija i Biologija.

 

   *SŠ Novska upisuje 20 učenika opće gimnazije.

 

Za upis u opću gimnaziju nije potrebna liječnička potvrda, a zahtijeva se uredno kognitivno funkcioniranje.

 

Školovanje u općoj gimnaziji završava polaganjem ispita državne mature nakon uspješno završena sva četiri razreda (obvezni ispiti državne mature su: Hrvatski jezik, strani jezik i Matematika). 

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr