Select the search type
  • Site
  • Web
Search

O NAMA

Odlukom o otvaranju Ekonomskog tehnikuma 1. rujna 1955. godine započelo je u Novskoj obrazovanje učenika ekonomske struke. Sljedeće godine osniva se Srednja ekonomska škola u Novskoj, a njoj se školske godine 1963./64. pridružuje i gimnazija. Od školske godine 1967./68. postoji i Zanatska škola za kvalificirane radnike s usmjerenjima frizeri - brijači i tekstilci. 10. ožujka 1970. godine osnovan je Srednjoškolski centar, u čiji su sustav ušle postojeće škole. Škola pod tim nazivom djeluje do 1. siječnja 1984. godine kada Srednjoškolski centar mijenja naziv u Centar usmjerenog obrazovanja u Novskoj. Njegov pravni slijednik je današnja Srednja škola Novska, koja postoji od 1. rujna 1993. godine.

 

         Danas je u Srednjoj školi Novska zaposleno 50 djelatnika. Upisano je 17 razrednih odjela, a školu pohađa 405 učenika. U školi se obrazuju učenici iz sljedećih obrazovnih područja: opće gimnazije i ekonomije (u trajanju od četiri godine) te prodavači, bravari, strojari, automehaničari, vodoinstalateri i stolari (u trajanju od tri godine). Nakon Domovinskog rata preselili smo u novu školsku zgradu gdje imamo bolje uvjete rada. Nastojimo svakodnevno poboljšati kvalitetu rada, nastave i međuljudskih odnosa. Uvodimo nove nastavne sadržaje koje prenosimo učenicima uz pomoć tehnologije bez koje ne možemo zamisliti napredak u odgoju i obrazovanju. Imamo i školsku knjižnicu koja je dobro opremljena. Također imamo dvije specijalizirane učionice za rad na računalima, a mnoge učionice imaju projektore za suvremeno izvođenje nastave.

 

      Mnogobrojnim izletima, ekskurzijama, terenskom nastavom, projektima i drugim oblicima rada nadopunjujemo obvezni Plan i program rada škole. U tim nastojanjima nam pomaže i samovrjednovanje koje je u našoj školi zaživjelo od samih početaka i zahvaljujući podršci stručnih suradnika mreže („kritičkih prijatelja“) zaista iz dana u dan unaprjeđujemo kvalitetu obrazovanja. Školski Tim vrijedno radi, analizira pomake, nastoji potaknuti sve članove kolektiva da svojim sugestijama i radom pridonesu boljoj kvaliteti rada škole. Zadovoljni smo postignutim i nadamo se daljnjoj suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Radujemo se svim novim projektima i izazovima koji nas očekuju.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          Ravnateljica:

                                                                                                                                                                                                                 Nikolina Fijačko Filipović

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr