Select the search type
  • Site
  • Web
Search

O NAMA

Odlukom o otvaranju Ekonomskog tehnikuma 1. rujna 1955. godine započelo je u Novskoj obrazovanje učenika ekonomske struke. Sljedeće godine osniva se Srednja ekonomska škola u Novskoj, a njoj se školske godine 1963./64. pridružuje i gimnazija. Od školske godine 1967./68. postoji i Zanatska škola za kvalificirane radnike s usmjerenjima frizeri - brijači i tekstilci. 10. ožujka 1970. godine osnovan je Srednjoškolski centar, u čiji su sustav ušle postojeće škole. Škola pod tim nazivom djeluje do 1. siječnja 1984. godine kada Srednjoškolski centar mijenja naziv u Centar usmjerenog obrazovanja u Novskoj. Njegov pravni slijednik je današnja Srednja škola Novska, koja postoji od 1. rujna 1993. godine. Od 3. siječnja 2022. u sklopu škole otvoren je i učenički dom.

 

Danas je u Srednjoj školi Novska zaposleno 72 djelatnika. Upisano je 18 razrednih odjela, a školu pohađa 320 učenika. U školi se obrazuju učenici sljedećih smjerova - opća gimnazija, ekonomist i tehničar za razvoj videoigara (u trajanju od četiri godine) te prodavači, bravari, vodoinstalateri i stolari (u trajanju od tri godine).

 

Nakon Domovinskog rata preselili smo se u novu školsku zgradu gdje imamo bolje uvjete rada. Nastojimo svakodnevno poboljšati kvalitetu rada, nastave i međuljudskih odnosa. Uvodimo nove nastavne sadržaje koje prenosimo učenicima uz pomoć tehnologije bez koje ne možemo zamisliti napredak u odgoju i obrazovanju. Školska knjižnica moderno je opremljena i redovito nabavlja nove naslove za svoj knjižnični fond. U školi se nalazi i pet specijaliziranih učionica za rad na računalima, a sve učionice imaju projektore za suvremeno izvođenje nastave. U većini učionica nalaze se i pametne ploče. Učenici smjera bravar, stolar i vodoinstalater dio praktične nastave obavljaju u novoopremljenim školskim radionicama.

 

Mnogobrojnim projektima, izletima, ekskurzijama, terenskom nastavom i drugim oblicima rada nadopunjujemo obvezni Plan i program rada škole. U tim nastojanjima pomaže nam i samovrednovanje koje je u našoj školi zaživjelo od samih početaka i, zahvaljujući podršci stručnih suradnika mreže („kritičkih prijatelja“), zaista iz dana u dan unapređujemo kvalitetu obrazovanja.

 

Školski tim vrijedno radi, analizira pomake, nastoji potaknuti sve članove kolektiva da svojim sugestijama i radom pridonesu boljoj kvaliteti rada. Mnogi naši profesori, kao i ravnateljica škole, napredovali su u zvanje mentora i savjetnika od strane Agencije za odgoj i obrazovanje te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Zadovoljni smo postignutim i nadamo se daljnjoj suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Radujemo se svim novim projektima i izazovima koji nas očekuju!

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr