Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

EUsolis - proljetna škola u Valpovu

 

U razdoblju od 12. do  14. ožujka 2024. organizirana je proljetna škola u Srednjoj školi Valpovo. Iz naše škole, zanimljivim su se edukacijama pridružile profesorice Edita Šneperger i Helena Vori kojima je ovo još jedna u nizu aktivnosti koje provodi Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, trogodišnji nositelj Jean Monnet projekta - "Solidary Europe for Inclusive Society" (EUsolis).

 

Nakon uvodnog pozdrava pedagoginje Srednje škole Valpovo profesorice Zdenke Lončarić, sudionike su pozdravile članice projektnog tima, izv. prof. dr. sc. Ivana Marić, dr. sc. Ana Rep, viša knjižničarka Marija Šimunović i diplomirana knjižničarka Davorka Jukica. Za glazbeni su se ugođaj i toplu dobrodošlicu pobrinuli prof. Zoran Podobnik i učenica Nora Pastulović koji su uz pratnju gitare otpjevali svima nam poznati duet – Shallow. Sve o Valpovačkoj baštini ispričao nam je dr. sc. Dinko Župan koji nam je treći dan programa ujedno bio i zanimljivi vodič kroz grad Valpovo.

 

Prvi dan programa proljetne škole obuhvaćao je aktivnosti vezane uz pripremu radionica – prezentacije na temu EUsolis projektnih modula. Profesorice Šneperger i Vori izradile su prezentaciju i kviz na temu Održivi gradovi, s ciljem upoznavanja učenika Srednje škole Novska s istoimenom temom koju će predstaviti na Satu razrednog odjela. Prvoga su se dana i upoznali svi sudionici proljetne škole koji su došli iz različitih dijelova Hrvatske i ukratko predstavili sebe i školu iz koje dolaze.

 

Drugi dan programa obilježile su diskusije, recenzije i povratne informacije sudionika koji su predstavili svoje prezentacije i kvizove, a koje ćemo još jednom imati priliku vidjeti na završnoj konferenciji projekta, u prosincu ove godine u Zagrebu.

 

Trećeg dana programa dobrodošlicu u Srednju školu Valpovo poželjela nam je i ravnateljica, dipl. ing. Svjetlana Kalpić, nakon čega nas je dr. sc. Dinko Župan poveo u obilazak i upoznao nas s prosvjetnim, kulturnim i sveukupnim društvenim životom grada.

 

Članice projekta EUsolis zahvalile su svim sudionicima na iskazanom interesu za aktivnosti proljetne škole te su najavile ponovni susret u svibnju, kada će se održati ljetna škola u Splitu.

 

 

Edita Šneperger, mag. oec.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr