Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Druga nagrada natječaja ''I financije mogu biti zelene''

 

Natječaj Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga bio je raspisan povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca (engl. Global Money Week), koji se održava ove godine od 18. do 24. ožujka. U natječaju „I financije mogu biti zelene“ mogli su sudjelovati učenici srednjih škola s područja Republike Hrvatske. Naravno, bio je to izazov za učenike izvannastavne aktivnosti Mladi bankari koji nismo htjeli propustiti!

 

Namjera natječaja bila je osvijestiti učenike o zelenoj tranziciji te ih potaknuti da kroz osmišljavanje videouratka informiraju potrošače o mogućnostima održivog ulaganja, odnosno o mogućnosti ugovaranja financijskih usluga koje podupiru održivost i zelenu tranziciju. Sadržaj teme iziskivao je puno istraživačkog rada i kreativnosti učenika. Nakon pisanja scenarija i osmišljavanja videouratka učenici: Jakov Jugović, Stella Dragomanović, Ella Bilandžija, Elena Mlinar, Rada Marinković i Martina Sarajlija svojim znanjem, ali  i glumačkim sposobnostima, osvojili su povjerenstvo HANFA-e te su osvojili drugo mjesto od 18 poslanih radova učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske.

 

Cilj natječaja bio je osvijestiti mlade o važnosti održivosti, a održivost se može podupirati i financijskim odlukama i izborom financijskih proizvoda i usluga koji imaju pozitivne okolišne, društvene i upravljačke karakteristike (engl. ESG - environmental, social and governance factors). Zelena tranzicija gospodarstva velik je izazov, a financijska industrija najviše je pozvana da doprinese uspješnosti te tranzicije.

 

Ekonomisti naše škole, kroz izvannastavnu aktivnost Mladi bankari i stručno-teorijske sadržaje, dokazali su da im ove teme nisu nepoznanica i da je uz puno truda i kreativnog izražavanja granice lako pomaknuti.

                                                             

                                                                                                                                                             Zdenka Marton, prof. izvrsni savjetnik

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr