Select the search type
  • Site
  • Web
Search

Tehničar za razvoj videoigara

 

Program četverogodišnjeg trajanja obrazovanja

 

Sektor: Elektrotehnika i računalstvo

 

Tehničar za razvoj videoigara razvija i programira videoigre, radi u raznim razvojnim okolinama za izradu videoigara, dizajnira razne grafičke elemente potrebne za izradu videoigara, implementira razne vizualne efekte u videoigrama, animira 3D objekte, producira audio i video sadržaj, upravlja projektnim fazama razvoja videoigara, radi u timovima, testira kvalitetu videoigara s aspektom iskustva igrača i sudjeluje u procesu plasiranja proizvoda na tržište.

 

Nakon završene tehničke strukovne četverogodišnje škole i polaganja završnoga rada, stječe se kvalifikacija koja omogućuje zaposlenje kao dizajner grafičkih elemenata i sadržaja, programer. Nakon položene državne mature učenicima se pruža mogućnost visokoškolskog obrazovanja na fakultetima kao što su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike te na drugim fakultetima i stručnim studijima.

 

Zdravstveni zahtjevi: Osobe koje obavljaju navedene poslove trebaju imati uredno opće zdravstveno stanje, sposobnost koncentracije, preciznost i staloženost u radu, razvijenu pokretljivost i usklađenost ruku i prstiju, dobar vid i sluh, sposobnost razlikovanja boja i sitnih detalja.

 

Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada.

 

Predmeti koji se boduju za upis: Hrvatski jezik, Matematika, prvi strani jezik, Fizika, Likovna kultura i Tehnička kultura

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr