Select the search type
  • Site
  • Web
Search

BRAVAR

Trajanje obrazovanja: 3 godine

Obrazovni program za zanimanje bravar je trogodišnja strukovna škola u kojoj se učenici obrazuju kako bi se po završetku školovanja mogli baviti proizvodnjom različitih ručnih alata, jednostavnijih dijelova strojeva, metalnih ograda, prozora, vrata, metalnog namještaja i drugih metalnih građevinskih elemenata. Po predloženom ili vlastitom nacrtu mogu crtati na odabranom materijalu oblike i mjere, koje potom ručno ili strojno mogu izrezivati. Tako grubo oblikovane predmete bravar oblikuje u finalne proizvode.

 

Za upis u obrazovni program za zanimanje bravar boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda te zaključne ocjene iz  navedenih predmeta koje su učenici ostvarili u 7. i 8. razredu: Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik.

 

   *SŠ Novska upisuje 10 učenika smjera bravar.

 

Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada, a zahtijeva se uredan vid i dubinski (prostorni) vid, raspoznavanje boja, uredna funkcija mišićno-koštanog, dišnog i srčano-žilnog sustava, uredno kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje, stabilno stanje svijesti i uredna ravnoteža, uredna funkcija kože na šakama i podlakticama. Zahtijeva se i Ugovor o provedbi praktične nastave.

 

Obrazovanje za zanimanje bravar završava pisanjem, izradom i obranom završnog rada.

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr