Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Roditeljski sastanak za sve prve razrede

 

Već tradicionalno, naša škola organizira roditeljski sastanak za sve prve razrede (1.A, 1.P, 1.D, 1.G i 1.E) u okviru preventivnih aktivnosti naše škole. Tema predavanja je Kako prepoznati konzumaciju opojnih sredstava kod svoga djeteta, a održan je 13. prosinca 2022. godine u predvorju škole.

 

Gosti predavači bili su dr. Suzana Fabijanić, voditeljica tima Odsjeka za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji i Policijski službenici Odjela droga u županiji. Dr. Suzana Fabijanić upoznala je roditelje s rezultatima istraživanja na ovu temu koji se periodično provode, s činjenicom da ih mladi sve ranije počinju  koristiti i da se povećava broj ovisnika o teškim drogama. Naglasila je problem prihvaćenost društva da mladi konzumiraju alkohol i puše nikotin.

 

Policijski službenici ukazali su na probleme s kojima se oni susreću, načinima kako se mladi prijestupnici snalaze da dođu od tih sredstava pri čemu krše zakon i upadaju u začarani krug ovisnosti i nezakonitih radnji. Put do izlječenja, tj. zalječenja, izuzetno je težak i samo mali broj ih se uspije izvući iz ove situacije. Stoga su roditelji zamoljeni da se što više bave svojom  djecom, što više pričaju s njima, te prate njihov uspjeh i ponašanje.

 

                                                                                                                                             tekst: Slavica Čar, pedagoginja

                                                                                                                                             foto: Danijela Pauković, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr