Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Večer matematike u SŠ Novska

 

Večer matematike projekt je Hrvatskog matematičkog društva koji se provodi već 10. godinu zaredom, a u našoj školi provodi se od 2014. godine.

 

Ove smo godine imali 20-ak punktova i izložbu. Većina aktivnosti, kao i izložba, bile su posvećene Erasmus+ projektu „Geometrician's views“, koji ovim događajem polako privodimo kraju. Međutim, zahvaljujući našem projektu, ostali učenici naše škole mogli su naučiti o arhitekturi, labirintima, pixel artu i bojanju – što su bile naše posljednje četiri teme.

 

Prema zainteresiranosti učenika, najviše posjeta zabilježili su punktovi s pixel artom, gdje su si svi mogli od hama perlica napraviti unikatan poklon za uspomenu na našu Večer matematike. Osim toga, poklone napravljene od hama perlica posjetitelji su mogli osvojiti i u igri „Milijunaša“ koja se skrivala iza imena „Tko želi biti pobjednik matematičkog raja?“. Bilo je tu i videoigara s temom labirinata i Platonovih tijela. Osim toga, posjetitelji su mogli naučiti ponešto i o umjetnosti poznatog slikara Mondriana i manje poznatoga slikara Grabowskog, ali i o problemu bojanja sa samo četiri boje.

 

Bilo je tu još mnoštvo društvenih igara osmišljenih u duhu matematike, koje su učenici samostalno pripremili i odradili, a kroz sve punktove prošlo je oko 70 osoba. Veselimo se novim temama i aktivnostima na sljedećoj Večeri matematike iduće godine.

 

                                                                                                                                                   Gordana Divić, prof. savjetnik

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr