Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Predavanje Ulične droge i Hamlet

 

U okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. studenog do 15. prosinca u Srednjoj školi Novska održano je predavanje „Ulične droge i Hamlet“ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Novska i Melitom Mihalić te predavača dr. sc. Siniše Zovka iz Referentnog centra Republike Hrvatske iz Zagreba.

 

Mlade osobe sve ranije počinju eksperimentirati s  različitim sredstvima ovisnosti: alkohol, duhan, droga, ovisnost o internetu i kockanju. Mladi se upuštaju u aktivnosti o čijim opasnostima i posljedicama ne znaju dovoljno niti o njima razmišljaju pa ih je neophodno s njima upoznati. Cilj predavanja dr. sc. Siniše Zovka bio je, na temelju dugogodišnjeg iskustva u radu s ovisnicima, upoznati učenike sa situacijom na terenu, s izazovima koji se kriju na putu odrastanja te važnosti kritičkog promišljanja i „izazova zabave“  koji mogu biti teški, a put oporavka i izlaska iz svijeta ovisnosti mukotrpan.

 

Učenici trećih razreda (3.A, 3.F, 3.D, 3.E, 3.G) i njihovi profesori pažljivo su slušali zanimljivo, iskustveno i korisno predavanje u shvaćanju važnosti odolijevanja pritisku vršnjaka, zauzimanju odlučnog stava pri izlasku i druženju te mogućim izazovima i posljedicama nepromišljene zabave.

 

                                                                                                                                                                        Slavica Čar, prof. pedagogije  

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr