Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Preventivno-edukativni program „KLIK – navika odgovornog ponašanja“

 

Dana 3. studenog 2022. godine u našoj školi predstavnik Hrvatskog autokluba mr. sc. Krešimir Viduka (voditelj ureda sigurnosti cestovnog prometa) održao je interaktivno predavanje za sve učenike završnih razreda (4.G, 4.E, 4.S, 3.A, 3.F) u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske uz prisutnost i podršku predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova Policijske uprave Sisačko-moslavačke i Policijske postaje Novska. Riječ je o preventivno-edukativnom programu „KLIK - sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja“ namijenjenom srednjoškolcima jer su prema pokazateljima mladi u dobi od 15 do 24 godine života jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

 

Predavanje mr. sc. Krešimira Viduke bilo je aktualno i zanimljivo, puno isječaka iz dokumentaraca i videozapisa i konkretnih podataka. Učenici su se kretali koristeći „pijane naočale“. Dobili su i letak s 10 zlatnih pravila sigurnosti u prometu. Cilj aktivnosti je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme vožnje te razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

 

Poslije predavanja instruktori i demonstratori HAK-a učenicima su prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatoru prevrtanja i sudara. Učenici su bili aktivni, zainteresirani i motivirani u praćenju predavanja, korištenju „pijanih naočala“ i simulatora prevrtanja u kontroliranim uvjetima.

 

Vjerujem da su učenici usvojili korisne savjete s predavanja i dobivenog  letka „10 zlatnih pravila sigurnosti u prometu“.

 

                                                                                                         

                                                                                                                                                                                           Slavica Čar, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr