Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Doprinos učenika i profesora SŠ Novska ovogodišnjem Lukovu

 

Ovogodišnja proslava Lukova posebno je bila značajna i za učenike naše škole. Naime, gotovo su svi učenici četverogodišnjih usmjerenja sudjelovali u pripremi i održavanju ove značajne manifestacije. U Organizacijskom odboru za proslavu Lukova bili su i naši profesori Željka Pugelnik Vuković i Antonio Knežević.

 

Prije samih događanja mnogobrojni su volonteri uređivali grad, a 15. i 16. listopada mogli ste upoznati običaje vremena s kraja 19. stoljeća. Bilo je tu ponešto za svakoga. Naši su učenici šetali i plesali u građanskim odorama, glazbenici su svirali po cijelom gradu, stolari i poštari pokazali su svoje umijeće. Vrijedne frizerke neumorno su frizirale prolaznike i djecu, prodavačice i prodavači nudili su zimnicu, kolače i palačinke kao i proizvode od drveta. Poslužitelji su neumorno dijelili kavu, hranu i vodu. Dašak prošlosti donijeli su nam Emilija i Adalbert Knopp (Lucija Grdur i Dorian Jakovljević) koji su uz ostale glumce radosno pozdravljali posjetitelje.

 

Veliko zanimanje izazvala je naša profesorica Željka Pugelnik Vuković u ulozi gatare Želje te profesor Antonio Knežević – žandar Tončo koji ju je zajedno sa svojim pomoćnikom nekoliko puta priveo u zatvor zbog remećenja javnog reda i mira. Tončo je poslao u zatvor i frau Pauković koja je pozvana na Lukovo čak iz Njemačke. No sve se dobro završilo jer je frau (Danijela) Pauković vrlo brzo puštena uz ispriku.

 

Treba reći da je Turistička zajednica grada Novske uz Grad Novsku dobro organizirala ovo Lukovo, no zasigurno su volonteri Srednje škole Novska (profesori i učenici, njih šezdesetak) pridonijeli da ova manifestacija bude još bolja. Veselimo se budućoj zajedničkoj suradnji!

 

                                                                                                                                                              tekst: Danijela Pauković, prof. mentor

                                                                                                                                                             foto: Lucija Grdur, 3. g

                                                                                                                                                                     Novska.IN portal

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr