Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Dan EU, eTwinninga i astronomije

 

Međunarodni dan astronomije, Dan Europske unije i Dan eTwinninga obilježili smo 11. svibnja 2022.

 

Taj važan datum u našem školskom kalendaru obilježili smo izložbom, javnim događajem i nizom javno dostupnih webinara putem Zoom platforme. Cijeli događaj provodio se kroz  prezentiranje naših eTwinning (europskih) projekata, učenička prezentiranja tema iz astronomije, izložbu o EU, eTwinningu i astronomiji, a sve zato što je ta aktivnost bila predviđena međunarodnim eTwinning projektom Women in Space.

 

Učenici su tijekom travnja i svibnja radili u grupama te su izrađivali prezentacije i postere na jednu od 19 predloženih tema iz astronomije. Na tim temama radili su sa svojim kolegama iz partnerskih škola. Zajednički rad morao je biti na engleskom jeziku, ali za potrebe prezentiranja u školi, svoje su teme preveli na hrvatski jezik. Njihovi radovi mogu se pogledati putem poveznice: https://bit.ly/common_astronomy_work_WiS. Učenici četvrtih razreda svoje su prezentacije uglavnom prezentirali u učionici na nastavi dok su učenici ostalih razreda to uglavnom odradili na javnom događaju koji smo pripremili u školi 11. svibnja 2022.

 

Osim prezentacijama, svoje su radove predstavili i posterima koje smo postavili u izložbu, a izložbu su osim tih postera iz astronomije sačinjavali i plakati o Europskoj uniji koje su napravili učenici 1.e razreda pod mentorstvom profesorice Marijane Frkat Adžijević.

 

Uz javni događaj i izložbu, pripremili smo i niz od tri webinara od 11. do 13. svibnja na kojima su učenici poučavali učenike o temama iz astronomije na hrvatskom i engleskom jeziku. Naši su učenici bili govornici na sva tri webinara. Na prvom su nam se pridružili učenici Srednje škole Čakovec, a na trećem učenici škole Vincentini Della Porta – Chieti iz Italije. Webinare možete pogledati na poveznicama https://youtu.be/GlTEzqM8gQ8 https://youtu.be/bDSM_8Fm8SY https://youtu.be/I-w4EsY_l7k https://youtu.be/6yzYMRAnAr0

Cijeli događaj bio je prijavljen i na Europskom portalu za mlade kao jedan od događaja posvećenih Europskoj godini mladih: https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/770_hr. Sudjelovali su učenici: 1.e, 2.d, 2.g, 3.g i 4.g razreda, a voditeljica projekta i mentorica učenicima bila je profesorica Gordana Divić.

 

                                                                                                                                                             Gordana Divić, prof. savjetnik

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr