Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Stručni posjet učenika stolara

 

U petak 29.travnja 2022., učenici naše škole koji se školuju za zanimanje stolar posjetili su proizvodni pogon i izložbeni salon tvrtke Elgrad d.o.o.

 

Tvrtka Elgrad prva je na hrvatsko tržište uvela prodaju i obradu pločastih materijala na osnovi iverice, te niz inovacija u tom segmentu trgovine. U svom asortimanu nude proizvode renomirane austrijske tvrtke Egger, čiji su vodeći regionalni distributer. Tržište namještaja iz oplemenjenih ploča iverica se iz dana u dan mijenja, dok zahtjevi i želje kupaca postaju sve individualniji. Izuzetna kvaliteta i otpornost materijala glavne su značajke njihove ponude. Tvrtka Elgrad nudi široki asortiman pločastih materijala i uslugu obrade i dorade pločastih materijala na vrhunskoj opremi. Optimiranje krojnih naloga, piljenje na točne dimenzije uz poštivanje vrlo visoke kvalitete reza te zatvaranje rubova rubnim trakama, tj. kantiranje. 

 

Krivolinijska CNC obrada i kantiranje rubova te najnovija ponuda laserskog kantiranja, dodatne su mogućnosti obrade složenih oblika na namještaju. Elgrad je proširio svoju ponudu na kompletan asortiman okova za izradu namještaja po mjeri. Poštujući kvalitetu dosadašnje Elgradove ponude, i u području okova, nude isključivo kvalitetne proizvode renomiranih svjetskih proizvođača. Također vrše i debljinsko spajanje iverica pomoću izuzetno kvalitetnog poluuretanskog ljepila, u svom asortimanu imaju i izradu kliznih stjenki ili vrata s aluminijskim vodilicama.

 

Učenici su izuzetno pozorno slušali naše domaćine koji su ih detaljno upoznali s radom u njihovom proizvodnom pogonu, strojevima i materijalima, ljepilima i okovima za proizvodnju namještaja. Vidjeli su i najmoderniji način nanošenja rubne trake na rubove iverica pomoću lasera bez vidljivih rubova. Također su razgledavali i sustave podiznih ležaja, koje se koriste u malim stanovima zbog što boljeg iskorištenja prostora. Tako radni stol, pomoću posebnog okova, možemo rasklopiti u krevet.

 

Naši domaćini na kraju su nam podijelili i prigodne poklone. Učenici su svoje znanje u školi nadopunili viđenim i puni dojmova krenuli natrag u Novsku. Zahvaljujem g. Josipu Tonkoviću, direktoru prodajnog centra Elegrad u Sisku, koji nas je dočekao u Zagrebu i organizirao obilazak, kao i detaljna stručna predavanja voditelja pogona i prodajnog salona u Elgradu. Naši učenici stječu znanja i vještine u izradi gotovih proizvoda od masivnog drva i pločevina u školskoj radionici uz stručno vodstvo majstora Vladimira Egredžije. Stručni posjet smo financirali od ostvarenog prihoda dobivenog od prodaje učeničkih radova. Učenike su vodili majstor Vladimir Egredžija i profesorica Jasenka Tutić.

 

                                                                                                                                                                                    Jasenka Tutić, dipl. ing. drvne industrije

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr