Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Predstavljanje Zbirke knjiga o Domovinskom ratu

 

Dana 29. travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ante Jagar Novska predstavljena je nova Zbirka knjiga o Domovinskom ratu.

 

Zbirka knjiga o Domovinskom ratu, kao dio fonda novljanske knjižnice, nastala je izdvajanjem građe s temom Domovinskog rata u zasebnu zbirku da bi se korisnicima Knjižnice približila građa koja s različitih aspekata obrađuje Domovinski rat. Posebnu vrijednost Zbirke knjiga o Domovinskom ratu čine djela novljanskih autora.

 

Cijela zbirka predstavljena je čitanjem ulomka iz priče Pronađene duše naše učenice, maturantice Patricije Šep koja je objavljena u zbirci Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca. Zbirku je objavilo Ministarstvo hrvatskih branitelja. U knjizi su objavljene i legendarne fotografije Novljanina Željka Gašparovića. Budući da je ova zbirka priča uvrštena u vrijednu zbirku knjiga o Domovinskom ratu, ovo je bila i svojevrsna promocija Patricijina književnog rada.

 

Na web-stranici Gradske knjižnice i čitaonice prikazana je i kategorija Zbirke knjiga o Domovinskom ratu na kojoj se nalazi i ova knjiga. Treba još naglasiti da je uz mnogobrojnu publiku bilo i naših srednjoškolaca koji su, uz svoje profesore, popratili ovaj važan događaj.

 

                                                                                                                                                                                     Danijela Pauković, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr