Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Otvorenje Učeničkog doma

 

U srijedu 12. siječnja predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je otvorio Učenički dom Srednje škole Novska.

 

Nešto više od godine i pol dana bilo je potrebno kako bismo došli do ovog trenutka. Raznorazni nadzori, pregledi, dozvole, potvrde koje je trebalo ishoditi, posla je bilo puno. Vrijedne spremačice, domari, profesori, na čelu s ravnateljicom, uspjeli su u svojemu naumu i ovaj zastarjeli i neugledni prostor pretvorili u moderni i privlačni prostor za mlade.

 

Na otvorenju su, osim premijera, bili prisutni ministrica Nina Obuljen Koržinek, ministar Radovan Fuchs, župan Ivan Celjak, saborski zastupnici Marijana Petir i Krunoslav Katičić te predstavnici gradske vlasti s gradonačelnikom Marinom Piletićem.

 

Sve nazočne najprije je pozdravila i zaželjela dobrodošlicu ravnateljica naše škole Nikolina Fijačko Filipović. Zahvalila je svima uključenima u postupak ostvarivanja prava na učenički dom, od Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Novske do djelatnika škole.

 

Okupljenima se potom obratio i gradonačelnik Marin Piletić nakon kojega je nekoliko riječ rekao i župan Ivan Celjak. Obojica su sretni, zadovoljni i vjeruju u napredak Novske s obzirom na to da se razvijamo i postajemo središte gaming industrije. Zbog toga je i ovaj dom od izuzetne važnosti jer omogućava smještaj onim najboljim učenicima koji dolaze iz raznih dijelova Lijepe Naše, a žele upisati naš novi smjer Tehničar za razvoj videoigara ili neki od postojećih smjerova. Župan je izjavio i da će dom za sve učenike biti besplatan što još jedna pozitivna stvar za sve koji će tamo boraviti.

 

Premijer je istaknuo da se Novska razvija u pravome smjeru, da smo privukli mnogo mladih, a da će i ovaj dom pripomoći u svemu tome. Nakon toga, ravnateljica je goste povela u obilazak samoga doma nakon čega je slijedilo kratko druženje.

 

Izuzetno smo svi ponosni i sretni zbog ovoga povijesnog događaja, nadamo se uspješnom i ispunjavajućem radu u budućnosti. A za kraj riječi ravnateljice: Sretno nam bilo!

 

                                                                                                                                                                                         Andrea Babić, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr