Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Međunarodni dan školskih knjižnica

 

Međunarodni dan školskih knjižnica obilježava se tijekom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige, a ove godine ima posebno značenje jer se aktivnosti provode i u Godini čitanja.

 

Međunarodno udruženje školskih knjižnica (IASL - International Association of School Librarianship) proglasilo je 1999., a potvrdilo 2005. taj dan kojim će školske knjižnice nizom događanja na dogovorenu temu promicati ulogu i značaj školskih knjižnica u vlastitoj sredini. U početku je obilježavan svakog trećeg, a potom svakog četvrtog ponedjeljka u listopadu. Ove godine to je 25. listopada, a tema je Bajke i narodne predaje iz svih kutova svijeta.

 

U knjižnici Srednje škole Novska obilježili smo taj dan malo drugačije. Učenici četvrtog razreda gimnazije s profesoricom Danijelom Pauković boravili su u knjižnici gdje smo govorili o povijesti knjižnice Srednje škole Novska te o načinu poslovanja knjižnice i njezinoj ulozi u školovanju dosadašnjih generacija s osvrtom na današnje vrijeme. Učenicima su pokazane inventarne knjige u kojima su evidentirane knjige tijekom tog razdoblja, a posebnu pozornost privukli su Godišnjaci škole koji su prikazivali rad Škole i knjižnice do devedesetih godina prošlog stoljeća.

 

                                                                                                                                                                                           Gordana Grabovac, dipl. knjiž

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr