Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Srednja škola Novska - eTwinning škola

 

U ožujku ove godine naša škola po drugi puta proglašena je eTwinning školom. Takvo priznanje daje se školama koje su u svom radu na eTwinning projektima pokazale izniman trud, timski rad i promociju eTwinninga kroz sve što rade.

 

Na adresu Srednje škole Novska stiglo je i službeno priznanje da je postala eTwinning školom za školsku godinu 2021./22. Uz službeno priznanje dobili smo i plaketu te zastavu koje ćemo istaknuti na vidljivo mjesto u školi.  Prijave za to priznanje moguće su tek svake druge godine, a nama je ovo drugo takvo priznanje. No, što je eTwinning? To je zajednica nastavnika iz Europske unije i pridruženih država koji kroz razne teme i projekte ostvaruju suradnju i time promiču jedinstvo Europske zajednice. Projekti i suradnja ostvaruju se putem portala https://live.etwinning.net, kroz koji nastavnici mogu pronaći partnere, pokretati i sudjelovati u projektima i raznim događajima, ali mogu se i stručno usavršavati te komunicirati putem raznih grupa.

 

Naša škola sudjeluje u radu eTwinning zajednice od 2012. godine, kada je jedna naša profesorica kao pionir krenula na to uzbudljivo putovanje kroz naš prvi eTwinning projekt Youth Leisure Time. Od tada do danas naša je škola sudjelovala u oko 40 projekata, a danas na toj platformi aktivno surađuje 13 naših profesora u 7 projekata. Tijekom mjeseca rujna i listopada dobili smo brojne oznake kvalitete za oko 10 projekata koje smo pokrenuli ili sudjelovali u njima. Oznake kvalitete dokaz su da su provedeni projekti bili vrlo uspješni te da su nastavnici požrtvovno odradili svoj posao skupa s učenicima koje su motivirali na dodatan rad. Više o projektima koje smo proveli i koje provodimo možete pročitati na stranici https://www.ss-novska.hr/Nastava/e-twinning.

 

Ove godine sudjelujemo i u našem prvom Erasmus+ projektu „Geometrician's views“ o kojem smo nedavno pisali i obavijestili našu lokalnu zajednicu (https://www.ss-novska.hr/Obavijesti/ArticleId/3411/oamid/430). Erasmus projekti slični su eTwinning projektima, ali uz dodatak putovanja u partnerske države.

Radujemo se daljnjim projektima i uspjesima. Pratite nas i dalje!

 

                                                                                                                                                                               Gordana Divić, prof. savjetnik

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr