Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Dani Erasmusa

 

Dani Erasmusa obilježavaju se od 14. do 16 listopada. Ove smo se godine prvi put priključili tom obilježavanju, jer ove godine sudjelujemo u našem prvom Erasmus+ projektu.

 

U četvrtak, 14. listopada 2021. godine, obilježili smo Dane Erasmusa predstavljanjem našeg prvog Erasmus+ KA2 projekta Geometrician's views. To je projekt kojeg je odobrila francuska agencija za mobilnost i kojeg financira Europska unija iz programa Erasmus+ iznosom od 148.811,00 €. Projekt je pokrenula udruga Les Maths En Scène, a njemu se pridružila naša škola skupa s 5 drugih partnera iz Italije, Srbije, Rumunjske, Grčke i Španjolske. U našoj školi projekt vode i organiziraju profesorice matematike Gordana Divić i Lea Božić.

 

Cilj projekta je spojiti matematiku i umjetnost te tako popularizirati matematiku među mladima. Projekt je organiziran kroz tri transnacionalna sastanka (u Francuskoj, Grčkoj i Italiji), jedan kratkoročni trening (u Francuskoj), izradu vodiča za poučavanje (odrađuju nastavnice – odabrale su 10 tema od ponuđenih 60), odrađivanje aktivnosti (za učenike) te organiziranja i postavljanja izložbi učeničkih radova. Dakle, nastavnice će osmisliti, a učenici napraviti umjetničke radove kojima će spojiti matematiku, umjetnost i znanost. U projekt će se kao vanjski suradnici priključiti i osobe koje će biti naš umjetnik (Ivana Komel) i znanstvenik (dr.sc. Željka Dijanić), a koji će dati svoje viđenje učeničkih radova.

 

Iako je Geometrician's views Erasmus+ projekt sa sedam partnera, partnerstvo će se proširiti kroz eTwinning platformu na sve zainteresirane nastavnike matematike. Ukoliko se još uvijek netko želi pridružiti, može slobodno kontaktirati naše nastavnice Gordanu i Leu te tako ostvariti suradnju.

 

Za više informacija, možete pogledati prezentaciju u prilogu.

https://www.slideshare.net/gordanadivic/geometricans-views-presentig-the-project-14102021

 

                                                                                                                                                                                        tekst: Gordana Divić, prof. savjetnik

                                                                                                                                                                                        foto: Edita Koren, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr