Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Međunarodni dan pismenosti

 

8. rujna obilježavamo Međunarodni dan pismenosti. Ovaj se dan obilježava od 1967. godine. Utemeljio ga je UNESCO kako bi promovirao važnost učenja i pismenosti.

 

Učenici 3.g, na izbornoj i redovnoj nastavi hrvatskoga jezika, istraživali su o ovome danu općenito, ali i o problemu nepismenosti koji i danas obuhvaća veliki dio stanovništva. Na svojim su plakatima iznijeli statističke podatke, ali i pokazali svoju kreativnost kojom su htjeli upozoriti na važnost opismenjavanja. Nakon izrade plakata, zaputili su se u školsku knjižicu gdje su istraživali o vrstama pismenosti te su ih kroz istraživanje dodatno upoznavali. Učenici su na kraju napravili izložbu svojih radova. Na izložbi se nalazi i kod koji drugi učenici mogu očitati na svojim pametnim telefonima i kroz kviz provjeriti svoje znanje.  

 

Mentorice učenicima bile su profesorica Željka Pugelnik Vuković i knjižničarka Gordana Grabovac. Profesorice su, nakon postavljene izložbe, sudjelovale i na seminaru Digitalna pismenost i strategije digitalne uključenosti.

 

                                                                                                                                                      Željka Pugelnik Vuković, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr