Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Stručni posjet Muzejsko zavičajnoj zbirci Grada Novske

 

19. ožujka 2021. godine učenici 2.e razrednog odjela posjetili su Muzejsku zavičajnu zbirku Grada Novske u okviru nastave izbornog predmeta Osnove turizma. Učenici su dočekani u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska gdje im je prikazan kratki film o povijesti grada Novske i nastanku muzeja nakon čega su se uputili u Gradsku knjižnicu i čitaonicu "Ante Jagar" Novska gdje su mogli vidjeti izložbu namještaja prve novljanske ljekarne i čuti  zanimljivosti o tom jedinom zaštićenom pokretnom kulturnom dobru na području grada Novske. Nakon kratkog izlaganja učenici su se uputili u prostorije muzeja gdje ih je dočekao gospodin Željko Sajko koji je učenike proveo kroz muzej i upoznao ih s obiteljskom zbirkom koja je nastajala kroz više od  pola stoljeća prikupljanja predmeta.

 

Muzejska zavičajna zbirka Grada Novske, nastala iz Muzejske zbirke Sajko, prikaz je kontinuiteta naseljavanja i prošlosti s prikazom arheoloških, etnografskih, sakralnih predmeta, predmeta koji su služili u domaćinstvima, raznih starih tehničkih uređaja, dokumenata i fotografija, sve do novije povijesti i Domovinskoga rata na području Novske.

 

Zahvaljujemo gospodinu Željku Sajku na toploj dobrodošlici te edukativnom i zanimljivom sadržaju koji je prezentirao našim učenicima. Svoje utiske i razmišljanja učenici su mogli zapisati u knjigu dojmova na izlazu iz muzeja.

 

 

Dijana Bogović Gulić

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr