Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

EUROSCOLA online – nagrada za najuspješnije škole ambasadore EP-a

 

 

Kao jedna od 10 najbolje ocijenjenih škola ambasadora EP u RH osvojili smo priliku za sudjelovanje na Euroscoli koja je održana u petak 22. siječnja 2021. Nažalost, s obzirom na epidemiološku situaciju i mjere, ovaj put smo samo virtualno "posjetili" Europski parlament. Tema Euroscole u kojoj je sudjelovalo 67 škola iz cijele Europe bila je “Perspektiva mladih o okolišu i klimatskih promjenama“ i  „Kako bi izgledao zeleni pojas mladih?”. U uvodu programa učenicima se obratio predsjednik Europskog parlamenta gospodin David Maria Sassoli, a na učenička pitanja i stavove odgovarali su dvoje potpredsjednika - gospodin Rainer Wieland i gospođa Dita Charanzova.

 

Učenici su Euroscolu pratili putem aplikacije “Interactio” koju inače u radu koriste i europarlamentarci, a imali su mogućnost “dizanja ruke” kako bi postavili pitanje ili iznijeli svoje stavove i ideje. Oni koji su događaj pratili od svoje kuće, glasovanje i svoja mišljenja mogli su izraziti putem platforme SLIDO.

 

Sam događaj je bio zamišljen kao jedno dobro iskustvo za naše učenike, međutim ne može se usporediti sa stvarnim odlaskom u parlament. Sanjamo i veselimo se nekim boljim vremenima kada ćemo dobiti priliku sve ovo doživjeti u stvarnosti!

 

Dijana Bogović Gulić, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr