Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Europski dan statistike

 

Generalna skupština UN-a proglasila je 20. listopada danom kada će se obilježavati dan statistike. Također je odlučila da će taj dan svake pete godine biti obilježen kao Svjetski dan statistike. Do sada je kao Svjetski dan obilježen 2010. i 2015. godine. Godine 2016. po prvi put 20. listopada obilježen je kao Europski dan statistike.

 

Srednja škola Novska ove se godine pridružila obilježavanju Europskog dana statistike kroz suradnju na nacionalnom eTwinning projektu „Statistika naša svagdašnja“ (https://twinspace.etwinning.net/72646/home) u kojem surađuje 8 srednjih i 3 osnovne škole s mnogo nastavnika i još više učenika. Za Europski dan statistike naši su učenici izradili čestitke i razmijenili ih sa svojim kolegama iz 10 ostalih škola.

 

Tijekom tjedna u kojem se obilježavao Europski dan statistike prikupljali su podatke o broju učenika u našoj školi prema spolu i prema dobi, o broju učenika u glazbenoj školi,  o broju zaposlenih u obrazovnim ustanovama našega grada, također prema spolu, o broju nezaposlenih prema spolu i završenom stupnju obrazovanja (oko tih podataka nam je pomogla naša dogradonačelnica Marija Kušmiš), o broju sportskih klubova i sportaša u gradu Novskoj itd.

 

Osim toga, u petak 19. listopada 2018. organizirali smo fotografiranje u školi i izvan nje s okvirom na kojem je između ostalog pisalo „Europski dan statistike“. Također smo priredili i malu izložbu od čestitki koje smo primili od naših partnerskih škola te od slikovnica, tj. radnih materijala koje smo dobili od Državnog zavoda za statistiku.

 

Svi učenici sudionici projekta dobili su priliku i isprobati svoje predznanje statistike putem rješavanja kviza „Anin problem“ koji je sastavila nastavnica Dražena Potočki iz naše Osnovne škole Novska. Ovim putem pozivamo sve učenike naše škole da iskušaju svoje znanje i riješe kviz. Nagrada za uspješno riješen kviz je priznanje koje im stiže na mail adresu.

Poveznica kviza: https://sites.google.com/view/statistika-anapn

 

Cilj ovakvoga dana kao i našega projekta je popularizacija statistike, osobito među mladima te jačanje njihovog povjerenja u statističke podatke. Iz naše je škole sudjelovalo 24 učenika iz 1.g, 3.g i 4.e razreda. Voditeljice projekta u SŠ Novska bile su profesorice Gordana Divić, Lea Božić, Zdenka Marton i Ivana Došlović Pezić.

 

                                                                                                                                                                      Gordana Divić, prof. savjetnik

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr