Select the search type
  • Site
  • Web
Search

Vijesti

Aktivnosti učenika ekonomista Srednje škola Novska u eTwinning projektima u školskoj godini 2020./2021.

 

Nakon uspješno provedenog projekta Life & Money i dobivanja europske oznake kvalitete, učenici ekonomske struke svoju pažnju usmjerili su na još nekoliko međunarodnih projekata i na jedan nacionalni projekt u kojima pokazuju svoje znanje, sposobnosti i vještine te  ostvaruju suradnju s drugim učenicima i njihovim aktivnostima u području ekonomije i održivog razvoja.

 

Prvi dio svih projekata u kojim sudjelujemo sastoji se od predstavljanja škole, grada i države iz koje učenici dolaze. Time upoznajemo ostale partnere u projektu s našim aktivnostima u školi, gospodarskim i kulturnim karakteristikama našega grada, ali i države iz koje dolazimo. Aktivnosti provodimo služeći se informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i različitim digitalnim alatima na platformi eTwinning Twinnspace-a.  Izradili smo idejna rješenja za logo svih projekata. Moramo se pohvaliti da su idejna rješenja loga naših učenika prihvaćena kao službena za većinu projekata zbog svoje kreativnosti i odličnog dizajna. Ostale aktivnosti pratimo uz puno rada i požrtvovanja učenika 3. i 4. razreda ekonomske: Klaudije, Ivane, Eme, Mije, Elene, Marka, Lea, Luke i Šimuna.

 

Naši projekti su:

 

1. HISTORY & BUSINESS – međunarodni projekt u kojemu učenici šire saznanja  o povijesti i poslovanju, a na kraju će usporediti ove dvije stvari kroz istraživački rad. Učenici su objasnili svjetski novac i svoj posao iz snova.

 

2. ALL DAYS TOGETHER – međunarodni je projekt u kojemu se potiče učenike da različitim aktivnostima obilježe važne datume i time pokažu svoje znanje, vještine i sposobnosti u prezentiranju istih. Projekt zahtjeva istraživački rad učenika.

 

3. PRIKAZANI ORGANIZMI NA NOVCU – međunarodni projekt u kojemu pokazujemo svoje znanje iz područja bankarstva. Izradili smo prezentacije u kojima smo objasnili partnerima povijest hrvatske kune, lice i naličje svih novčanica i kovanica valute Republike Hrvatske, elemente zaštite hrvatskih novčanica i komentirali skoro uvođenje eura.

 

4. (NE)OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE – je nacionalni projekt čiji je autor kolegica Gordana Divić i u kojemu sudjelujemo kroz aktivnosti održivog razvoja. Ovo je projekt kroz koji će učenici naučiti razlike između obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, uočiti prednosti i nedostatke jednih i drugih te izvući zaključak o tome koji su izvori energije bolji za naš planet Zemlju.

 

Naše aktivnosti u navedenim projektima možete pogledati na Twinspace stranicama:

 

History & Business: https://twinspace.etwinning.net/120307

 

All days together: https://twinspace.etwinning.net/120293

 

Prikazani organizmi na novcu: https://twinspace.etwinning.net/116785

 

(Ne)Obnovljivi izvori energije:  https://twinspace.etwinning.net/94956

 

 

Mentor učenika u projektima:

Zdenka Marton, prof. savjetnik

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr