Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Posjet učenika

 

Dana 18. siječnja 2019. godine učenici 1.p u okviru nastavnih predmeta Nabavno poslovanje i Poslovanje prodavaonice posjetili su skladište trgovačkog gospodarskog subjekta „Konzum“ u Novskoj.

Pročitaj više

Sportska natjecanja u našoj dvorani

 

Tijekom prosinca i siječnja u sportskoj dvorani naše škole održala su se natjecanja u više sportova - rukomet, stolni tenis, košarka te mali nogomet. Školska sportska društva koja su sudjelovala s puno su se žara borila da osvoje prva mjesta.

Pročitaj više

Sajam obrtnika u Novskoj 2018.

 

U organizaciji Grada Novske, Udruženja obrtnika i Turističke zajednice grada Novske, 14. prosinca održan je Sajam obrtnika 2018. Ovim sajmom obilježila se osamdeseta godišnjica prvog Sajma obrtnika u Novskoj. 

Pročitaj više

Antonia Zovak pobjednica literarnog natječaja

 

Antikorupcijsko povjerenstvo Sisačko-moslavačke županije pokrenulo je nagradni natječaj Prekriži korupciju za učenike osnovnih i srednjih škola. Otvaranjem izložbe radova i uručivanjem priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima, obilježn je Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Pročitaj više

Večer matematike

 

Večer matematike projekt je Hrvatskog matematičkog društva čiji je cilj popularizacija matematike među mladima. Svake se godine priključuju brojne obrazovne ustanove na način da prvog četvrtka u prosincu organiziraju javni događaj s nekoliko matematičkih aktivnosti (radionice, predavanja, izložbe…). 

Pročitaj više

I u mom gradu Vukovar svijetli

 

I ove godine u našoj školi podsjetili smo se na tužne dane sada već davne 1991. godine. Različitim aktivnostima sjetili smo se Vukovara, a i svih drugih ranjenih mjesta koja su pretrpjela razaranja tijekom Domovinskog rata.

Pročitaj više

Sajam knjiga – Interliber

 

Velik broj naših učenika i ove godine posjetio je Sajam knjiga, popularni Interliber. Zajedno s učenicima išlo je i 11 profesora. Ovo je samo dokaz da interes za knjigu uvijek postoji.

Pročitaj više

Nastavak suradnje između grada Mengena i naše škole

 

Izaslanici grada Mengena na čelu s gradonačelnikom Stefanom Bubeckom 19. listopada 2018.  posjetili su našu školu. Ovo je već treći njihov posjet u kojem se, između ostalog, razgovaralo o suradnji između naše škole i srednje strukovne škole u Mengenu.

Pročitaj više

Predstavljanje knjige ''U njedrima tišine''

 

Zbirka pjesama U njedrima tišine plod je višegodišnjeg rada umirovljenog profesora Srednje škole Novska, našeg sugrađanina i kulturnog djelatnika, Miroslava Lovčanina.

Pročitaj više

Svjetska, a naša

 

Kravata je dekorativni odjevni predmet, oblika vrpce, koji se nosi oko vrata provučen ispod ovratnika košulje, izrađen od svile ili nekog drugog platna. Kravata, koju smatramo izvornim hrvatskim proizvodom, raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj.

Pročitaj više

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr