Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Sajam knjiga – Interliber

 

Velik broj naših učenika i ove godine posjetio je Sajam knjiga, popularni Interliber. Zajedno s učenicima išlo je i 11 profesora. Ovo je samo dokaz da interes za knjigu uvijek postoji.

Pročitaj više

Nastavak suradnje između grada Mengena i naše škole

 

Izaslanici grada Mengena na čelu s gradonačelnikom Stefanom Bubeckom 19. listopada 2018.  posjetili su našu školu. Ovo je već treći njihov posjet u kojem se, između ostalog, razgovaralo o suradnji između naše škole i srednje strukovne škole u Mengenu.

Pročitaj više

Predstavljanje knjige ''U njedrima tišine''

 

Zbirka pjesama U njedrima tišine plod je višegodišnjeg rada umirovljenog profesora Srednje škole Novska, našeg sugrađanina i kulturnog djelatnika, Miroslava Lovčanina.

Pročitaj više

Svjetska, a naša

 

Kravata je dekorativni odjevni predmet, oblika vrpce, koji se nosi oko vrata provučen ispod ovratnika košulje, izrađen od svile ili nekog drugog platna. Kravata, koju smatramo izvornim hrvatskim proizvodom, raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj.

Pročitaj više

''Samo veselo u Gospodinu''

 

Za učenike osnovnih i srednjih škola održan je kviz o dubrovačkom biskupu Josipu Marčeliću u Biskupskom sjemeništu u Dubrovniku, u subotu 27. listopada.

Pročitaj više

Dani kruha

 

15. listopada učenici Srednje škole Novska u okviru Lukova obilježili su Dane kruha. Prodavali su svoje proizvode zajedno sa svojim profesorima, a okupili su se na Trgu dr. Franje Tuđmana i predstavili svoje proizvode - kiflice, kolače, domaće pekmeze i ostale slastice.

Pročitaj više

Nastavak humanitarnog projekta

 

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) neprofitna je udruga osnovana 1998. godine s ciljem pružanja pomoći oboljelim od malignih bolesti na području cijele Hrvatske.

Pročitaj više

Europski dan statistike

 

Generalna skupština UN-a proglasila je 20. listopada danom kada će se obilježavati dan statistike. Također je odlučila da će taj dan svake pete godine biti obilježen kao Svjetski dan statistike. Do sada je kao Svjetski dan obilježen 2010. i 2015. godine. Godine 2016. po prvi put 20. listopada obilježen je kao Europski dan statistike.

Pročitaj više

Otkriveno arheološko nalazište u Novskoj

 

Tijekom obnove novljanske crkve, otkriveni su vrijedni arheološki nalazi. Kako bismo u praksi vidjeli način na koji rade arheolozi te iz prve ruke proučili te ostatke, uputili smo se na mjesto događaja.

 

Pročitaj više

Večer filatelije i ugodnog druženja

 

U sklopu Lukova u Novskoj, 12. listopada, u našoj je školi otvorena filatelistička izložba koju je organiziralo Hrvatsko filatelističko-numizmatičko društvo Novska ´94.

Pročitaj više

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr