Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Zasadi drvo, ne budi panj!

 

“Zasadi  drvo, ne budi panj!” je trodnevna akcija koja se provodi diljem Hrvatske, a cilj joj je probuditi osviještenost djece vrtićkoga doba, osnovnoškolaca i srednjoškolaca o važnosti drveća za našu sredinu i potaknuti ih na borbu protiv klimatskih promjena.

 

Akcijom se potiču mnoge udruge i organizacije da se uključe u sadnju različitih vrsta stabala kako bi se uljepšali prostori oko naših  škola, vrtića i parkova te na kraju i naši životi. Osim uljepšavanja prostora, cilj je svakako i osvijestiti građane o važnosti drveća za našu budućnost. Uz Razvojnu agenciju Grada Novske NORA, Novokom, Turističku zajednicu Grada Novske, GKČ Ante Jagar Novska te dječje vrtiće Radost i Stribor, iz Srednje škole Novska su se odazvala dva razreda sa svojim razrednicima. 2.s i 3.e razredni odjeli su, uz pratnju prof. Dijane Bogović Gulić, prof. Čedomira Kneževića te knjižničarke Gordane Grabovac uljepšali prostor oko Srednje škole Novska te dijelom prostor oko Centra za socijalnu skrb. Kao profesorica geografije, iznimnu je podršku dala i profesorica Irena Dodigović Sovulj.

 

Ovoj akciji je u cilju osvijestiti građane kako svojim rukama mogu zasaditi stablo te na taj način pridonijeti boljoj budućnosti našeg planeta. Odaziv na akciju je u cijeloj Hrvatskoj bio velik, a mi smo iznimno ponosni na naše učenike i profesore koji su sudjelovali u njoj.

 

Tekst i foto:

Nika Sogonić, 4.g

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr