Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

''Samo veselo u Gospodinu''

 

Za učenike osnovnih i srednjih škola održan je kviz o dubrovačkom biskupu Josipu Marčeliću u Biskupskom sjemeništu u Dubrovniku, u subotu 27. listopada.

 

Prošlo je 90 godina od smrti biskupa Marčelića, te je Družba Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje u suradnji s Katehetskim uredom Dubrovačke biskupije, koja se doživljava obveznima oživljavati sjećanje na biskupovo djelovanje, osmislila kviz za djecu i mlade.

 

Na kvizu su uz mnoge učenike srednjih škola, sudjelovali i učenici Srednje škole Novska – Gabriela Prskalo, Ema Grgić, Tin Pavlović i Matija Potočki, uz vodstvo s. M. Jelene Krilić, vjeroučiteljice. Tijekom tri kruga natjecanja, pokazali su zavidno znanje o biskupu Marčeliću te u kategoriji srednjih škola osvojili prvo mjesto.

 

Radosni jer se trud i rad isplatio, učenici su posebno bili oduševljeni i ponosni što su uspjeli izvrsnim uspjehom predstaviti svoj Grad, školu i župu. Kviz je završio euharistijskim slavljem kojeg je slavio msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

 

Biskup je zaključio: „Dragi mladi, vi ste kroz ovu pripravu naučili dosta o biskupu Marčeliću, ali pokušajte prije svega otkriti kako odgovoriti Bogu na onaj poziv koji On ima s vama i otkrijte one darove koje imate, koji su vam od Boga dani za poslanje. Pokušajte otkriti koje je to poslanje, što to Bog pred vas stavlja, kako biste prije svega od sebe napravili sunce koje sja. Ako to napravite vjerujem da ćete biti sposobni svojim darovima učiniti da drugi oko vas, koji su isto nekad obične žute mrlje, postanu poput sunca!“

 

Osim lijepog iskustva, zajedništva, ljepota Grada Dubrovnika, učenici su sa sobom donijeli priznanja te nagradu za osvojeno prvo mjesto – vikend putovanje u Preko, Ugljan i Zadar.

 

                                                                                                                                  s. M. Jelena Krilić

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr